Zelfs deze site kan verbeteren

resultaat pagespeed desktop smart cookie

Er is er altijd (nog een klein beetje) ruimte voor verbetering, maar in ieder geval wil je liefst alles 'op groen' hebben staan. Ik speel een beetje vals door de resultaten op mobiel niet te laten zien ๐Ÿ˜š

Met checks via Google Pagespeed en GT Metrix en vervolgens monitoren met ContentKing of Semrush, kun je al heel veel problemen snel aanpakken. Wanneer de teksten dan ook geoptimaliseerd zijn zullen je organische zoekresultaten, dat zijn de 'gewone', onbetaalde zoekresultaten als je op Google zoekt, in ieder geval beter worden.

Ontgrendel de geheimen van technische SEO, of de 5 dingen die jij ๐Ÿซต๐Ÿผ moet weten over SEO

Word je al nieuwsgierig? Of krijg je in ieder geval het gevoel geven dat je moet klikken? Dit soort titels, ik word er altijd een beetje lacherig van, maar ze werken wel! Teksten zijn namelijk erg belangrijk. Vooral de 'keywords', zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden, moet je uiteraard in je teksten gebruiken. Mar maak het niet te gek door in elke zin je keyword(s) te zetten, varieer!

Disclaimer: onderstaande tekst is grotendeels, op wat kleine aanpassingen na, gegenereerd door AI! ๐Ÿค– Inhoudelijk klopt het, maar de toon is soms wat bizar. Ik heb het maar zo gelaten om te laten zien dat AI goed bruikbaar, maar nog niet perfect is. Een goede tekstschrijver is nog steeds goud ๐Ÿฅ‡ waard

In de snelle wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is er een verborgen kunst die de meesters van de beginners onderscheidt: technische SEO. Natuurlijk klinkt het misschien als iets dat alleen technische tovenaars kunnen begrijpen, maar vrees niet! We zijn hier om wat licht te werpen op deze mystieke discipline terwijl we onderweg een beetje plezier hebben.

Stel je voor: je website is een majestueus kasteel, hoog uittorent boven het uitgestrekte digitale landschap. Maar als je de technische aspecten verwaarloost, is het alsof je een fort bouwt met een geheime ingang. Niemand zal het vinden, hoe fantastich je inhoud ook is!

Technische SEO is de geheime doorgang (๐Ÿคจ) naar je online succes. Het draait allemaal om het afstemmen van de versnellingen en tandwielen die je website aandrijven, waardoor deze razendsnel, gebruiksvriendelijk en onweerstaanbaar doorzoekbaar wordt voor die zoekmachinebots.

Technische SEO optimaliseert code, ruimt URL's op en zorgt ervoor dat je site perfect gestructureerd is. Net als je favoriete fitnessgoeroe, maakt technische SEO je website strak, wendbaar en klaar om de digitale race te overwinnen.

Stel je nu een website voor die langzamer laadt dan een slak tijdens een ontspannen wandeling. Gebruikers worden ongeduldig en zoekmachines merken het op. Ze zijn als de strenge leraren die je cijfers geven op basis van snelheid, prestaties en reactievermogen. Technische SEO fluistert in je oor en zegt: "Verhoog de snelheid van je site, verbeter je gebruikerservaring en kijk hoe je rankings stijgen!"

Maar wacht, er is meer! Technische SEO helpt je om die vervelende 404-fouten te omzeilen waardoor bezoekers zich achter het hoofd krabben. Het zorgt ervoor dat je site mobielvriendelijk/mobile friendly is, want als je site niet mobielvriendelijk is, kunt je net zo goed communiceren met postduiven. En vergeet die stiekeme canonieke tags niet die voorkomen dat dubbele inhoud grote schade aanricht aan je positie in zoekmachines. Het is alsof een team van SEO-superhelden achter de schermen werkt om de dag te redden.

Dus, omarm de kracht van technische SEO. Ontketen zijn magische mogelijkheden om de zichtbaarheid van uw website te verbeteren, de gebruikerservaring te verbeteren en gracieus te dansen met zoekmachines. Onthoud dat het niet allemaal enen en nullen zijn; het is de digitale tovenarij die je website van een vergeten uithoek van het internet naar het middelpunt van de zoekresultaten van zoekmachines brengt.

 <ai>Einde bericht</ai> 

Helemaal gelezen? Chapeau! ๐Ÿ˜…

Vragen en verzoekjes

Verder praten of kennismaken?